У Сарнах поліцейського оштрафували за одержання хабара від військовозобов’язаного

570906

У Сарнах Рівненської області дільничного Петра Антонича визнали винним у хабарництві.


Про це редакція 368.media дізналася із вироку місцевого суду за ч.1 ст.368 КК.

У середині червня офіцер поліції спільно зі своїм напарником проводили оповіщення громадян, які призиваються на військову службу. Одному з мешканців вони повідомили, що він має з’явитися для мобілізації та направлення на військову службу.

Згодом поліцейський усно повідомив чоловіка, що той має заплатити 500 доларів і працівникам Сарненського РТЦК (районний територіальний центр комплектування). Гроші мають бути надані у максимально стислі терміни за невручення повістки про виклик з мобілізації та непритягнення до відповідальності за ухилення від військової служби.

Наступного дня громадянин приніс 18 тисяч гривень. Після одержання коштів поліцейського затримали.

Спочатку дільничний офіцер підозрювався за ч.3 ст.368 КК — у вимогі та одержанні неправомірної вигоди та у змові. У такому разі підсудному загрожувала від 5 до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

І ще на стадії досудового слідства підозрюваний та прокурор уклали угоду про визнання винності. При цьому було пом’якшено кваліфікацію дій до ч.1 ст.368 ККУ, виключивши здирництво та скоєння злочину за попередньою змовою. Суд призначив узгоджене сторонами покарання – 17 тис. гривень штрафу із забороною працювати у правоохоронних органах на 1 рік.