У Сумах за корупцію затримано держвиконавця

570235

У Сумах старшому держвиконавцю Ковпаківського відділу управління юстиції області вручили підозру у корупції.


Про це повідомляє обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрюваною вирішувала питання стягнення з боржника виконавчого збору та витрат виконавчого провадження на користь стягувача у розмірі майже 200 тис. гривень. Діючи навмисне, з метою одержання хабара виконавиця внесла зміни до системи виконавчого провадження. Вона змінила одну літеру у прізвищі боржника та одну цифру в ідентифікаційному коді. Отже, з офіційних установ отримала відповідь про відсутність інформації про джерела доходів боржника.

Посилаючись на те, що виявлення рахунків, доходів, рухомого та нерухомого майна боржника виявились безрезультатними, повернула виконавчі документи стягувачу. Боржник, у свою чергу, обумовлену суму так і не заплатив.

Оскільки термін пред’явлення виконавчого документа на даний час минув, державному бюджету завдано збитків на загальну суму майже 200 тис. гривень. Дії підозрюваної кваліфіковані за ч. 1 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями державного виконавця, з метою отримання неправомірної вигоди, що завдало істотної шкоди державним інтересам, що охороняються) та ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані зміни інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчинені особою, яка має право доступу до неї, що завдало значної шкоди) КК.