У Філатова злили оточенню Корбана 158 млн на ремонт трамвайних ліній рейками, вдвічі дорожчими, ніж у Ахметова

489796

КП «Дніпровський електротранспорт» Дніпровської міської ради 28 вересня за результатами тендеру уклало угоду з ПП «Дніпромонтаж» про капітальний ремонт трамвайної лінії за 157,67 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2022 року мають виконати капітальний ремонт трамвайної лінії по вул. Миколи Руденко – вул. Ульянова в Центральному районі Дніпра. За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, найбільше коштів припадає на елементи будови колії.

Комплект скріплень System W21 на одну шпалу коштує 2 720 грн. за штуку, а захисні коробки для скріплень System W21 – 997 грн. за штуку. Таку назву носить продукція компанії «Vossloh» (Німеччина), але у відкритих джерелах не вдалося знайти її ціни.

Рейки Р65 коштують 3 392 грн./м, тобто понад 52 тис грн./т. У вересні АТ «Укрзалізниця» замовила ТОВ «Метінвест-СМЦ» Ріната Ахметова багато таких рейок по 28 150 грн./т, а в липні невеликий обсяг по 28 805 грн./т без урахування ПДВ. Це майже вдвічі дешевше.

Рейки Т62 коштують 5 257 грн./м, або майже 85 тис грн./т. У вересні КП «Київпастранс» замовило невеликий обсяг таких рейок по 56 761 грн./т. Тобто у півтора раза дешевше.

Двохкомпонентна поліуретанова маса Sika Icosit КС 340/45 коштує 1 798 грн./кг. Зараз у Польщі її можна знайти у продажу по 89 злотих, або 593 грн./кг, що втричі дешевше.

Держаудитслужба перевіряє тендер на підставі виявлених нею ознак порушення закону.

Ціна договору всього на 0,4% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 158,31 млн грн.

Єдиним конкурентом було ТОВ «НВК Криворіжелектромонтаж» Владислава Кулеміна, причому ніхто не знижував ціну на аукціоні. Раніше воно мало спільний номер телефону 0564262785 із ТОВ «Промелектромонтаж» Надії Гулевич, засновником якого свого часу був колишній депутат Криворізької міськради від Партії регіонів і «Опоблоку» Григорій Ткаченко. Торік він не пройшов туди від «Української перспективи» Олександра Вілкула.

Також фірма «Промелектромонтаж» є засновником ТОВ «Каштан КР» разом із Ларисою Велигорською, ексдепутаткою Металургійної райради у Кривому Розі від «Опоблоку».

Нині «Дніпромонтаж» на чолі з Артуром Карабаєвим належить Сергію Тарковському та директору з економіки і фінансів КП «Дніпровський метрополітен» Дніпровської міської ради Тетяні Старожук. До 2018 року партнером Тарковського в цій компанії був Дмитро Герасимов. «Наші гроші з Денисом Бігусом» пов’язували «Дніпромонтаж» із Геннадієм Корбаном. Герасимов із дружиною значився бенефіціаром ряду компаній, печатки яких вилучали в офісі Корбана під час обшуків у 2015 році. У 2019 році журналісти програми зафіксували приїзд до офісу Корбана автомобіля «Дніпровського електротранспорту».

Ще «Дніпромонтаж» був субпідрядником ТОВ «Тракція Інфра» на ремонтах вулиць.