За 350 тисяч «відкату» на Житомирщині затримали директора КП

466836

25 червня, оперативники управління стратегічних розслідувань в Житомирській області спільно з колегами-правоохоронцями викрили  посадовця під час отримання неправомірної вигоди.

Встановлено, що за укладання договору поставки товару, а також швидке та безперешкодне проведення відповідних розрахунків підприємець повинен був надати керівникові комунального підприємства 350 тис. грн «відкату».

25 червня, поліцейські задокументували факт отримання другої частини неправомірної вигоди у сумі 175 тис. грн. Раніше, у березні цього року, було задокументовано отримання аналогічної суми — першого траншу.

Вирішується питання щодо затримання директора комунального підприємства у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 (вимагання та отримання службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУНП України в Житомирській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.