Викритий на спробі підкупу СБУшника начальник локомотивного депо на Закарпатті відбувся штрафом

416614

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області затвердив угоду про визнання винуватості між прокурором та начальником ВСП "Локомотивне депо Мукачево" РФ "Львівська залізниця" АТ "Укрзалізниця" Мирославом Тайпсом, який за 1500 доларів намагався підкупити (ч.1 ст.369 КК України) співробітника Служби безпеки України.


Відповідний вирок, оприлюднений в судовому реєстрі 16 жовтня 2020 року, проголосила служитель Феміди Наталія Морозова.

Йдеться про історію закарпатського залізничника, нюанси якої раніше публікувалися на сторінках Dетектив-Info.

Згідно версії слідства, Тайпс прагнув забезпечити невтручання силовиків в організовану ним діяльність у частині контрабанди через державний кордон бурштину та тютюнових виробів. За налагодження своєрідного "вікна" влітку поточного року Мирослав Юлійович запропонував оперативнику економічного відділу УСБУ в Закарпатській області хабар в розмірі 4 тис. дол.

4 вересня 2020 року під час передачі частини грошових коштів у розмірі 1,5 тис. дол. на заправці "UPG" Тайпса було затримано. Під вартою начальник локомотивного депо "Мукачево" пробув три доби - після сплати призначеної судом застави в розмірі 115,6 тис. грн. 7 вересня достойник вийшов на волю.

За два тижні - 25 вересня, Мирослав Тайпс уклав угоду зі слідством, що пом’якшило статтю обвинувачення залізничнику з ч.3 ст.369 КК України до ч.1 ст.369 КК України. 12 жовтня суд затвердив відповідну угоду про винуватість, призначивши чоловіку міру покарання у вигляді штрафу в розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51 тис. грн.