У Києві на хабарі затримано державного виконавця

415382

Київською міською прокуратурою спільно з слідчими теруправління ДБР, розташованого у місті Києві спільно з ГУ СБУ у місті Києві та Київській області на одержанні неправомірної вигоди затримано державного виконавця та посередника (ч. 3 ст. 368 КК України). Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.


За даними слідства, у серпні 2020 року старший державний виконавець Києво-Святошинського районного відділу державної виконавчої служби Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції висунув вимогу громадянину щодо передачі йому грошових коштів за винесення постанови про передачу на його користь автомобіля в рахунок примусового стягнення заборгованості за рішенням суду.

Свої послуги держвиконавець оцінив у 1 тис. доларів США та повідомив, що кошти необхідно передати посереднику, який допоможе з документами у ході переоформлення автомобілю. Державного виконавця та посередника затримано на «гарячому» під час одержання ними неправомірної вигоди у сумі 28 тис. гривень.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів. Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.