Національна поліція розслідує нову аферу за участі екс-нардепа Олега Дмитренка

397588

Унікальний факт розтрати бюджетних коштів службовими особами виявили у селі Івківці на Прилуччині.


Про це повідомив радник голови МВС Михайло Апостол.

З’ясувалося, що державне підприємство «Дослідне господарство» «Івківці» продало приватному підприємству незавершене виробництво (вирощену продукцію перед збиранням) з площі більше 4 тисяч гектарів по собівартості.

Нанесені збитки - біля 1,5 млн. доларів.

Ще в 5 червня до Прилуцької місцевої прокуратури надійшла заява від представника Громадського об’єднання про факт розтрати державних коштів службовими особами, шляхом продажу в 2020 році СТОВ «Батьківщина» прав незавершеного виробництва сільгоспкультур за ціною формованої собівартості.
Відомості по вказаному факту внесли до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

10 липня за ухвалою суда озимий врожай 2020 року, який знаходиться на полях, що належить ДП ДГ «Івківці» арештували, без права на відчуження і розпорядження. А також зобов’язали керівництво забезпечити зважування при зборі та схоронність зібраного врожаю.

На даний час працівниками поліції забезпечується дотримання ухвали слідчого судді в частині збору врожаю та схоронності зібраного врожаю на складських приміщеннях ДП ДГ «Івківці» 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

24 липня на аграрному підприємстві СТОВ «Батьківщина» працювали правоохоронці з Запоріжжя.

Власник господарства Олег Дмитренко стверджує, що дії із зупинки роботи підприємства є незаконними. І називає неодноразові спроби рейдерства за участю правоохоронців тривожним дзвіночком напередодні старту ринку землі.