Сергій Кічмаренко: корупціонер в мантії

396247

Приморський районний суд м. Одеси є одним з найбільших судів в Україні та розташований у центрі Одеси. Головою зазначеного суду вже тривалий час є Сергій Кічмаренко.

Постать Сергія Кічмаренка в очах одеситів виглядає не досить приємно, оскільки за всі роки, які він знаходиться «у руля» Приморського суду м. Одеси, він завжди відзначався незаконними рішеннями, особливо коли виправдовував хабарників, шахраїв та осіб, які полюбляють керувати авто напідпитку.


Ні для кого не є секретом, що Сергій Кічмаренко особисто керує всіма гучними справами, які розглядає Приморський суд м. Одеси. Це відбувається з моменту надходження позову до суду до моменту ухвалення рішення по справі. Нахабність Сергія Кічмаренка не має меж, оскільки всі цікаві для Сергія Кічмаренко справи, які розглядаються іншими суддями стоять у нього на жорсткому контролі та при прийнятті рішення суддя в обовʼязковому порядку повинен врахувати інтерес Сергія Кічмаренко до такої справи. Його не цікавить правова позиція судді, який розглядає справу, законність такого рішення, він керується лише кількістю купюр, які заносять йому для прийняття необхідного рішення. Звісно, що така поведінка не до вподоби колегам Сергія Кічмаренка, однак корупційні звʼязки останнього та постійні залякування з його боку про  проблеми, які можуть несподівано виникнути у судді, який не розуміє або по тим чи іншим причинам не хоче розуміти Сергія Кічмаренка, змушують суддів мовчати та виконувати вказівки Сергія Кічмаренка. Попри це в Приморському суді м. Одеси є ряд суддів, які не підтримують корупційну політику Сергія Кічмаренка, однак і відкриту війну з ним не ведуть, оскільки він має досить впливові звʼязки в Києві, які у будь-який час може підкріпити купою грошей зароблених на хабарах.

Така безкарність та свавілля, яку чинить голова суду Сергій Кічмаренко має рано чи пізно скінчитися.

Нещодавно нам стало відомо від достовірних джерел з самого Приморського суду м. Одеси, що 17 липня 2020 року в суді були проведені чергові збори суддів під головуванням, звісно, Сергія Кічмаренка. На зазначених зборах Сергій Кічмаренко у притаманній йому манері з використанням ненормативної лексики у черговий раз намагався розʼяснити тим суддям Приморського суду м. Одеси, що може бути коли суддя приймає рішення попри волі Кічмаренка. Все це було зроблено з метою залякування трьох нових суддів, які нещодавно були призначені Президентом до Приморського суду м. Одеси.

На цей час під гарячу руку попала суддя Людмила Гаєва, з якою у Сергія Кічмаренка давній конфлікт і яка відкрито виступає проти беззаконності та свавілля Сергія Кічмаренка. Голова суду, публічно, при колективі Приморського суду м. Одеси, почав кричати на суддю, ображати її, застосовуючи ненормативну лексику.

Така поведінка Сергія Кічмаренка на зборах суддів вже є системною, адже минулого разу, при всьому колективі Приморського суду м. Одеси він заявив, що якби суддя Лариса Чернявська не була б жінкою, він би її … вдарив (слово «вдарив» Сергій Кічмаренко висловив у нецензурному форматі), однак на цьому все не скінчилося, оскільки на репліки Лариси Чернявської, Сергій Кічмаренко мало не побив суддю.

Складається враження, що Сергій Кічмаренко навмисно знущається над жінками, оскільки така хамська та зухвала поведінка Сергія Кічмаренко не відповідає здоровому глузду, не кажучи про етику судді.

Варто пригадати ще випадки неадекватної поведінки Сергія Кічмаренка, коли він кидався з кулаками та виламував руки активістам, які приходили на судові засіданні під час розгляду справи по зонінгу м. Одеси, яку, до речі, розглядала суддя Лариса Чернявська. Також випадок, коли Сергій Кічмаренко зламав ніс журналісту, який знімав його на телефон в коридорі суду та почав задавати йому провокаційні питання з приводу злочинців, яких він відпускає на волю.

Тобто, говорити про морально-етичні якості даного суді немає сенсу, тож виникає питання: «Чи потрібні Україні такі судді як Сергій Кічмаренко?»