Набрав чинності порядок обробки повідомлень про корупцію та повідомлень про порушення вимог Закону України «Про політичні партії в Україні», що надходять до Національного агентства з питань запобігання корупції

Для новостей 6 февраля

Набрав чинності порядок обробки повідомлень про корупцію та повідомлень про порушення вимог Закону України «Про політичні партії в Україні», що надходять до Національного агентства з питань запобігання корупції. Про це йдеться на сайті НАЗК.
Порядок затверджений рішенням Національного агентства від 27 жовтня 2017 року № 1024.
Відтепер повідомлення про корупцію та повідомлення про порушення вимог Закону України «Про політичні партії в Україні» підлягають розгляду за умови наявності таких реквізитів:
прізвища, ім’я, по батькові особи, яка ймовірно вчинила правопорушення, її посади та місця роботи;
тексту повідомлення, що містить інформацію про факти вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, іншого порушення Закону України «Про запобігання корупції», порушення вимог Закону України «Про політичні партії в Україні», яка може бути перевірена; прізвища, ім’я, по батькові, адреси та підпису особи, яка надіслала повідомлення (автор повідомлення).
Вимоги до анонімних повідомлень про корупцію та порядок їх розгляду визначаються частиною п’ятою статті 53 України «Про запобігання корупції».
Детальна інформація щодо порядку розгляду Національним агентством повідомлень про корупцію та повідомлення про порушення вимог Закону України «Про політичні партії в Україні», що надійшли до Національного агентства через спеціальну телефонну лінію, офіційний веб-сайт, захищену та загальну електронну пошту Національного агентства, іншими засобами поштового зв’язку розміщена у розділі «Повідом про корупцію».( http://ukrainepravo.com/news/ukraine/